wtorek, 28 lutego 2017

Cannelloni z ricottą i szpinakiem



Cannelloni to włoski makaron przypominający duże rurki.
Zwykle zapieka się go z farszem, polany sosem i posypany serem.
To danie zasmakuje chyba każdemu!
Jest rozgrzewające, cudownie pachnie, nadaje się też na każdą okazję!

Składniki:
1 opakowanie Cannelloni
oliwa
2 opakowania szpinaku
200-250 g ricotty
1 jajko
1 małą cebula
3 ząbki czosnku
pieprz, sól
bazylia
sos beszamelowy przepis: tutaj
1 kulka mozzarelli
oregano

Przygotowanie:
Drobno posiekaj cebulkę i podsmaż ją na oliwie.
Dodaj szpinak, sól i pieprz.
Duś do odparowania zbędnej wody.
Wystudź. Dodaj jako, ricottę i czosnek.
Faszeruj nieugotowany makaron.
Formę posmaruj warstwą sosu beszamelowego.
Ułóż pierwszą warstwę makaronu.
Polej beszamelem, potem druga warstwa, beszamel, trzecia warstwa, beszamel.
Wierzch, posyp oregano, bazylią i mozzarellą.
Piecz w 220 stopniach przez około 20 minut (sprawdź czy makaron jest  już miękki).
Polecam z sałatką :)

Hibiskus dzisiaj pięknie dla Was zakwitł!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz