środa, 3 sierpnia 2016
Zupa krem z pieczonej papryki
Przepis na nietypowy krem z pieczonych papryk :)
Bardzo dobry pomysł na początek wykwintnego obiadu lub jako lekka kolacja :)
Składniki:
8 papryk
1 cebula
2 pomidory
1 chilli
4 ząbki czosnku
oliwa
jogurt grecki
zioła śródziemnomorskie
1 łyżka skrobi
Warzywa umyj. Papryki przetnij na pół, wyjmij nasiona.
Wstaw wszystkie warzywa i czosnek do nagrzanego do 220 stopni piekarnika.
Piecz na kracie aż zbrązowieją. Daj pod spód blachę, żeby nic nie spadło na spód piekarnika ;)
Paprykę przełóż do miski, przykryj ją by się sparzyła i skórka łatwiej odchodziła.
Obierz papryki, pomidory i czosnek ze skórki. Całość zmiksuj.
Daj do garnka, dodaj oliwę i wodę i duś do całkowitej miękkości.
Skrobię rozmieszaj z 1/2 szklanki wody i dodaj do zupy.
Podawaj z jogurtem, bazylią lub z kawałkami pieczonej papryki :)
Może chcesz wyłączyć na mojej stronie Adblocka? :DDD
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda zawodowo ;D
OdpowiedzUsuń