poniedziałek, 4 lipca 2016

Włoska zupa z ciecierzycy - REWELACJA!


Cudowna kremowa zupa z ciecierzycy!
Zdrowa, sycąca, kremowa, pyszna!
Przepis pochodzi z Włoch.

Składniki na duży garnek:

400 g suszonej ciecierzycy
2 marchewki
2 ziemniaki
cebula
4 ząbki czosnku
1/2 cukinii
seler naciowy 2 łodyżki
koper
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
mięta i oliwa do przybrania

Namocz ciecierzycę przez całą noc.
Ugotuj do miękkości. Podsmaż cebulkę i seler.
Dodaj resztę warzyw (oprócz ciecierzycy). Podsmaż.
Dodaj wodę.
Gotuj do miękkości. Dodaj ciecierzycę.
1/2 zupy zmiksuj na krem. Połącz.
Ozdób miętą i oliwą :)
Bon Appetit!





1 komentarz: