wtorek, 4 lipca 2017
Zielona zupa krem z bobu
Oto przepis na kremową zupę z bobu i ziół.
To wspaniały pomysł na to warzywo w innej odsłonie!
Składniki:
400 g bobu
1 ziemniak
mała cukinia
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
koperek
bazylia
mięta
oliwa z oliwek
warzywa na bulion np:
marchewka
seler
pietruszka
łodyżki kopru
czosnek
cebule
pietruszka korzeń
Przygotowanie:
Warzywa na bulion umyj i obierz ze skórek.
Dolej zimnej wody i dosyp soli.
Gotuj na małym ogniu przez około godzinę.
Obierz ziemniak.
Pokrój go w kostkę.
Pokrój cebulę, koperek, cukinię.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie cebulę i cukinię.
Dodaj bób i ziemniak oraz ugotowany bulion.
Duś aż warzywa zmiękną.
Dodaj koperek, bazylię i miętę i zmiksuj na krem :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz