wtorek, 10 stycznia 2017

Prowansalska Ratatouille - Wegańska



 Ratatouille to prowansalska potrawa z duszonych warzyw, w sosie pomidorowym, z ziołami.
Jest lekkostrawna, bardzo zdrowa, idealnie pasuje jako lekki obiad czy kolacja.

Składniki:
2 bakłażany
2 cukinie
3 papryki
1 cebula
oliwki
4 duże pomidory
oliwa z oliwek
gałązki tymianku
bazylia, czosnek, chilli

Bakłażany i pomidory obierz ze skórek.
Wszystkie warzywa drobno posiekaj, pomidory zmiksuj.
W małej patelni podsmaż cebulę.
W dużej patelni smaż resztę warzyw.
Gdy będą rumiane dodaj cebulkę, i resztę składników.
Duś na małym ogniu.
Gdy będą miękkie danie jest gotowe!
Polecam z grzankami np. czosnkowymi :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz