czwartek, 19 maja 2016

Wiosenny obiadek


Co zjeść w wiosenny dzień?
Kiedy wszystkie pyszne warzywa są świeże...
Wege wiosennych obiadów jest co nie miara!
Mogą to być młode ziemniaczki, fasolka szparagowa i twarożek jak dziś
lub kalafior, młody groszek z marchewką, duszony bób, mizeria z koperkiem, rzodkieweczki
Do tego świetnie! pasują kotleciki jajkowe, jajko sadzone
oraz dipy. Taki prosty możesz zrobić mieszając jogurt z rzodkiewką, pietruszką i szczypiorkiem.
Na deser proponuję sezonowe owoce :)

Składniki:

Twarożek
sól, pieprz, szczypiorek
jogurt lub śmietana

Młode ziemniaczki
sól, masło, koper

Fasolka
masło, bułka tarta

Twarożek wymieszaj dokładnie z jogurtem, solą, pieprzem, szczypiorkiem.
Ziemniaczki wyszoruj i ugotuj. Wymieszaj z masłem i koperkiem.
Fasolę szparagową ugotuj.
Podpraż delikatnie bułkę tartą, dodaj masło!
I gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz