środa, 18 maja 2016

Makaron z sosem bakłażanowym


Składniki:
1/2 cebuli
1/2 cukinii
2 ząbki czosnku
bakłażan
parmezan
oliwa, chilli, pieprz, tymianek, koper włoski, oregano
passata
beszamel z semoliny

Warzywa pokrój w kostkę. Smaż na oliwie zaczynając od cebulki. Czosnek dodaj na koniec.
Bakłażany smaż odzielnie na oliwie. Dodaj do nich oregano i sól.
Do warzyw dodaj beszamel. 
Wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp parmezanem i skrop oliwą :)
Do tego sałatka i pyszny obiadek gotowy!

2 komentarze:

  1. Pyszny talerz makaronu! :) Cieszę się, że chcesz dołączyć do mojej akcji MAKARONOWY LUNCHBOX DO PRACY, ale wymogiem jest wstawienie w poście (nie na ogólnej stronie bloga) banerków akcji. Uzupełnij - wtedy przepis przyjmę :)

    OdpowiedzUsuń