niedziela, 18 lutego 2018

Spaghetti Tofunese



Oto przepis na cudowny makaron z sosem pomidorowym z warzywami i tofu!
Zachwyci wszystkich roślinożerców i nie tylko ;)

Składniki:
opakowanie spaghetti
opakowanie tofu
słoik pasaty
1/2 cebulki
3 ząbki czosnku
3 łodyżki selera naciowego
mała marchewka
pęczek koperku
bazylia
tymianek
chilli lub pieprz
oliwa z oliwek

Ugotuj makaron.
Rozgnieć rękami drobno tofu, dodaj odrobinę oleju roślinnego i dowolne dodatki (np. pieprz, 1 łyżeczka sosu sojowego, płatki chilli).
Piecz w 180 stopniach, co jakiś czas przemieszaj tofu.
Wyjmij z piekarnika gdy będzie złoto brązowe.
Posiekaj drobno warzywa.
Podsmaż cebulkę i seler.
Gdy się zrumienią dodaj marchewkę. Podsmaż chwilkę.
Dodaj pomidory i tofu.
Gdy warzywa będą miękkie dodaj przyprawy, drobno posiekany koperek i czosnek.

Na podstawie przepisu:
http://ervegan.com/2015/10/spaghetti-tofu-bolognese-najlepszy-comfort-food/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz