sobota, 11 maja 2019
Pasztet sojowy z grzybami
Oto kremowy i aromatyczny pasztet sojowy z pieczarkami.
Po co kupować gotowe wege pasty, kiedy można zrobić je samemu ;)
Składniki:
400 g soi
500 g pieczarek
liść laurowy
ziele angielskie
majeranek
1 łyżeczka sosu sojowego
2 cebule
pieprz
opcjonalnie kilka suszonych grzybów
Soję namocz z dodatkiem 1 łyżeczki sody przez 12 godzin.
Ugotuj soję do miękkości z suszonymi grzybami.
Podsmaż z przyprawami drobno posiekaną cebulę.
Dodaj posiekane pieczarki i sos sojowy.
Gotuj do odparowania nadmiaru wody.
Kiedy soja i grzyby wystygną, usuń liść laurowy i ziele angielskie.
Zmiksuj na gładką pastę :)
Nadmiar pasztetu można zamrozić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz