piątek, 9 lutego 2018
Aromatyczne bataty z cieciorką VEGAN
Cześć Wam wszystkim!
Ostatnio na blogu była mała przerwa z przepisami, spowodowana zabójcza sesją ;)
Wracam z przepisem na miękkie, słodkie i kremowe bataty faszerowane aromatyczną potrawką z warzyw i ziół!
Składniki:
3 duże bataty
1/2 słoika ciecieżycy
2 papryki spiczaste
1/2 cebuli
2 łodyżki selera naciowego
1 puszka pomidorów krojonych
garstka pieczarek mini
chilli
szczypta asafietidy
szczypta pieprzu
1/2 łyżeczki mielonej konedry
szczypta kuminu
szczypta słodkiej papryki
opcjonalnie odrobina pokruszonego tofu
Bataty przekrój na pół i upiecz do miękkości.
Podsmaż posiekaną cebulkę i seler.
Dodaj paprykę oraz przyprawy, gdy się zrumienią dodaj pomidory, pieczarki i ciecierzycę.
Duś do odparowania nadmiaru wody.
Faszeruj bataty, opcjonalnie można dodać odrobinę tofu.
Piecz do zrumienienia :)
Można podawać z różnymi pysznymi sosami (na zdjęciu z pieczonego czosnku).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz