Składniki:
1/2 bakłażana
1/3 cukini
1 cebula
1 papryka
2 ząbki czosnku
1/2 opakowania pasaty pomidorowej
8 pomidorków koktajlowych lub daktylowych
oliwki
bazylia
ostra papryka
oliwa
sól pieprz
zioła włoskie
spaghetti
mozzarella lub parmezan
Wykonanie:
Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Bakłażan nasolić, obrać ze skórki pokroić w paski, tak jak cukinię i paprykę. Czosnek drobno posiekać. Oliwki przekroić na dwie części. Pomidorki pokroić na 3-4 części.
Rozgrzać oliwę. Podsmażyć lekko cebulę, dodać cukinię, bakłażan, paprykę. Gdy już nabiorą koloru i zmiękną dodać zioła, czosnek, pomidorki, pasatę, oliwki. Dusić jeszcze 3-5 minut. Spaghetti ugotować we wrzątku. Wymieszać makaron z sosem, posypać startym serem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz