czwartek, 3 lipca 2014

Spaghetti z warzywami


                                                

Składniki:

1/2 bakłażana
1/3 cukini
1 cebula
1 papryka
2 ząbki czosnku
1/2 opakowania pasaty pomidorowej
8 pomidorków koktajlowych lub daktylowych
oliwki
bazylia
ostra papryka
oliwa
sól pieprz
zioła włoskie
spaghetti
mozzarella lub parmezan

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Bakłażan nasolić, obrać ze skórki pokroić w paski, tak jak cukinię i paprykę. Czosnek drobno posiekać. Oliwki przekroić na dwie części. Pomidorki pokroić na 3-4 części.
Rozgrzać oliwę. Podsmażyć lekko cebulę, dodać cukinię, bakłażan, paprykę. Gdy już nabiorą koloru i zmiękną dodać zioła, czosnek, pomidorki, pasatę, oliwki. Dusić jeszcze 3-5 minut. Spaghetti ugotować we wrzątku. Wymieszać makaron z sosem, posypać startym serem :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz