środa, 4 października 2017
Pasta z dynią i orzechami
Delikatna i kremowa pasta z dyni z orzechowym posmakiem!
Idealna zwłaszcza w sezonie jesiennym!
Świetnie pasuje jako zdrowy i wegański dodatek do pieczywa lub dip!
Składniki:
1 mała dynia
miks ziaren i orzechów,
np: ziarna słonecznika, dyni, orzechy nerkowca
mały ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwe
sól, pieprz
chilli
Dynię przekrój na pół.
Piecz w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż będzie miękka.
Wystudź. Wybierz pestki. Wyciągnij łyżką miękką dynie, oddzielając ją od skórki.
Do miksera wrzuć 1/2 orzechów. Miksuj.
Dodaj dynię i resztę składników. Zmiksuj.
Ozdób orzechami i oliwą :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
na kanapeczki jak znalazł :)
OdpowiedzUsuń