sobota, 23 września 2017

Pasta z zielonego groszku Vegan



Dzisiaj przygotowałam pastę z zielonego groszku.
Jest to smaczny pomysł na śniadaniowe kanapki ;)
Przepis jest bardzo prosty, zdrowy i pyszny!

Składniki:
150 g wyłuskanego zielonego groszku
mały pęczek koperku
1/2 ząbka czosnku
1 łyżeczka oliwy
sól, pieprz
odrobina wody

Przygotowanie:
Groszek ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości.
Wystudź. Zmiksuj z resztą składników.
Dodaj odrobinę wody jeśli pasta byłaby zbyt gęsta.
Idealnie smakuje z pieczywem!

2 komentarze:

  1. Taka pasta jest pyszna - u mnie bez czonsku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. i ten czosnek.. mniam! pełen witamin dodatek do kanapki :)

    OdpowiedzUsuń