czwartek, 24 listopada 2016

Owocowa owsianka - wegańska



Owsianka to bardzo popularne śniadanie w wielu krajach świata.
Zawiera dużo błonnika, witamin, ułatwia trawienie, jest nie droga i łatwa w przygotowaniu :)
Można przygotować owsiankę na niezliczoną ilość sposobów: z różnymi owocami, syropami, bakaliami....

Składniki:
woda
płatki owsiane
1 łyżka syropu klonowego
1 banan
1 łyżka wiórek kokosowych
szczypta soli

Przygotowanie:
Do garnka wsyp garść płatków owsianych, dolej wodę.
Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Jeśli będzie za gęsta dodaj więcej wody.
Dodaj 1/2 rozgniecionego widelcem banana, syrop klonowy, sól. Wymieszaj.
Przelej do miseczek, ozdób wiórkami kokosowymi i resztą banana. Jedz na gorąco lub na zimno :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz