poniedziałek, 9 maja 2016

Wegetariańska kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana to klasyczny polski dodatek do dań.
Dobrze przyrządzona jest przepyszna.
Polecam do ziemniaczków z koperkiem włoskim :)

Składniki:

Główka kapusty
lub 2 paczki kapusty kiszonej
1 duża cebula
4 łyżki mąki
3 łyżki oleju
sól, pieprz
pietruszka
opcjonalnie kilka suszonych grzybów

Kapustę poszatkować.
Kapustę kiszoną przepłukać dokładnie 3 razy.
Ugotować. Odcedzić, zostawić około 3/4 szklanki wody.
Usmażyć posiekaną drobno cebulkę posypaną mąką.
Dodać grzyby. Dodać kapustę i wodę.
Gotować na małym ogniu około 40 minut :)


Jeśli macie jakieś pytania śmiało piszcie komentarze :)
Co tydzień nowe pyszne wegetariańskie przepisy!



1 komentarz: