sobota, 2 grudnia 2017

Chilli z batatami - Vegan



Chilli con carne to popularna potrawa kuchni Tex-Mex czyli Teksańsko-Meksykańskiej.
Przygotowałam wegetariańską wersję tej potrawy.
Jest zdrowa, aromatyczna i rozgrzewająca!
Zasmakuje każdemu kto lubi pikantne smaki!

Składniki:

1 cebula
2 papryki
2 bataty
2 puszki fasolki czerwonej
1 marchewka
1 puszka pomidorów
1/2 łyżeczki kolendry mielonej
1/2 łyżeczki kuminu
szczypta pieprzu
kilka ostrych papryczek
kilka ząbków czosnku
szczypta słodkiej papryki w proszku

dodatkowo:
natchosy
awokado

Przygotowanie:
Pokrój drobno warzywa.
Podsmaż cebulkę z przyprawami.
Dodaj bataty, papryki i marchewkę.
Duś w pomidorach z odrobiną wody.
Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodaj fasolkę.
Podawaj z dodatkiem pokrojonego awokado i natchosów :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz